ANIMALS GERIATRICS

Categories: Blog,Uncategorized

old-dog1

Què és un animal geriàtric ?

Es considera que un animal arriba a l’etapa senil quan arriba als 5 anys d’edat , en races grans , o els 7 anys en el cas d’animals de races petites.

En aquesta etapa , prevenir , detectar i tractar les possibles malalties suposarà mantenir una bona qualitat de vida i benestar de l’animal el major temps possible .

 

Per què és important aquesta etapa de la vida ?

Quan el nostre animal de companyia envelleix , no només ho fa externament , sinó que els òrgans i sistemes del seu organisme també pateixen envelliment .

En aquesta edat baixa el metabolisme , i amb això poden aparèixer problemes d’obesitat . També és freqüent trobar problemes articulars a causa de la degeneració dels cartílags , la malaltia senil ( problemes de incoordinació , dificultat en l’aprenentatge .. ) es deu a la degeneració del sistema nerviós central .

Els problemes més greus , sens dubte , són els que afecten òrgans vitals , com el cor , el fetge o els ronyons .

Un altre problema que sens dubte apareix en els nostres animals grans, són els tumors .

 

Què podem fer nosaltres per la nostra mascota ?

Sens dubte , les condicions ambientals poden determinar la longevitat i l’entrada a la vellesa . És important mantenir l’animal net , raspallar habitualment , proporcionar-li una dieta rica i equilibrada … No menys important és mantenir-lo en una llar tranquil i ric en estímuls socials ( afecte , jocs … i també descans ) .

 

 

Què pot fer el seu veterinari per la seva mascota ?

El nostre equip veterinari sabrà aconsellar sobre les revisions periòdiques que ha de seguir el seu animal . Sens dubte , la detecció precoç d’aquestes patologies proporcionen tractaments més efectius i podem allargar la vida de l’animal en bones condicions .

El veterinari sabrà també aconsellar sobre l’alimentació , recomanant penso formulats específicament per a cada problema .

Actualment , existeixen protocols anestèsics segurs , que garanteixen la supervivència de l’animal davant d’una intervenció quirúrgica greu .

 

Recordeu que és important una adequada actuació preventiva i terapèutica , tant per part del veterinari com del propietari per retardar el deteriorament de la seva mascota .

 

És el nostre desig que puguin gaudir de la seva companyia durant molts anys .

 

SENYALS D’ALARMA

Ha notat canvis en el pes del seu animal ?

Té el pèl lluent , o creu que d’un temps ençà té mal aspecte ?

Ha notat algun bony estrany a la pell oa les mames del seu gos ?

Té dificultat en pujar o baixar escales ? No vol pujar al cotxe ?

Es cansa en realitzar exercici?

¿ Tus per les nits ? Ho troba nerviós a l’hora de dormir ?

Beu o menja més del que és habitual ?

Fa les seves deposicions amb normalitat ?

Creu que últimament orina massa sovint ?

Té la impressió que es queixa per qualsevol cosa ? No vol que l’agafin ?

 

Si contesta afirmativament a dues o més preguntes d’aquest qüestionari , cal que el seu animal visiti al veterinari

Author: Lluís Turón

One Response to "ANIMALS GERIATRICS"

  1. access Posted on 02/02/2021 at 2:38 AM

    Thank you a lot for providing individuals with a very wonderful opportunity to check tips from here. It really is very pleasurable and full of fun for me and my office friends to visit your site at least 3 times a week to study the fresh items you have got. Of course, I am also always satisfied with your good concepts served by you. Some 1 facts on this page are undoubtedly the simplest I have had. Nari Wesley Kwabena

Leave a Reply